Wie?

esther

Wie?

Esther is gecertificeerd Mindfulness-trainer, categorie 1, aangesloten bij de VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen). Zij heeft de twee-jarige post-academische opleiding tot mindfulnesstrainer voltooid bij het Radboud Medisch Centrum voor mindfulness.  Daarnaast heeft zij twee jaar lang zich verdiept in systemisch werken en familie-opstellingen. Esther was jarenlang werkzaam als universitair docent (Gezondheidszorgpsychologie) aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkt nu als zorgcoördinator bij SO/VSO de Lans te Brummen. Het trainerschap combineert zij met haar werk en drie kinderen.

Wat betekent Mindfulness voor Esther?

In mijn leven heeft mindfulness een centrale plek. Het heeft me meer rust en balans gebracht in een hectisch leven, een leven waarin ik zoveel verschillende rollen heb (moeder, partner, docent, vriendin, mantelzorger etc.). Het stelt me in staat om in alle drukte van alledag de stilte in mezelf mee te nemen, en het leven te nemen zoals het komt. “Het is heel bijzonder om mensen de kracht van mindfulness te laten ervaren en zien hoe er meer mildheid, rust, ontspanning en acceptatie ontstaat”

Wat kenmerkt de aanpak van Esther?

Ik probeer veel nadruk te leggen aan hoe je mindfulness in het dagelijks leven kunt integreren – de mensen leren ook de eenvoud van mindfulness te laten ervaren. Ik leg zoveel mogelijk accenten op geduld, mildheid en zachtheid. Verder houd ik er van om de training met lichtheid en humor te geven. Door er bewust voor te kiezen om met kleine groepen te werken, lukt het mij om veel persoonlijke aandacht te schenken aan de deelnemers. Mindfulness is niet zweverig; het gaat over mens zijn.

“Mindfulness komt in momenten. Zo nu en dan even contact maken met het hier en nu en werpt al een ander een ander licht op je dag……..als je staat bijvoorbeeld……..bij de lift, in de rij bij de kassa, wachtend op de trein bijvoorbeeld. Voel hoe je staat, je voeten, het contact van je voeten met de grond. Ga met je aandacht omhoog langs je enkels, je benen, je rug. Voel je hele lichaam, hoe het hier staat. Waar ben je met je gedachten?”