De Training

De Mindfulnesstraining

“Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven”
Ontwikkelaar Jon Kabat-Zinn

Waarom

Mindfulness leert je om te gaan met onvermijdelijke obstakels in ons leven. Je leert om op een vriendelijke manier op te merken wat er in jou gaande is, om vervolgens vanuit een vriendelijke houding naar jezelf dit te beantwoorden. Iedere volwassene (jong en oud) die beter voor zichzelf wil zorgen, meer rust en meer in balans wil zijn, vaardiger wil leren omgaan met stress, spanningen, chronische pijn, angstklachten en somberheid, is van harte welkom.

Opzet training

De mindfulnesstraining is een praktische training waarin je mindfulness vaardigheden ontwikkelt via verschillende vormen van meditatie. De trainingen omvat 8 bijeenkomsten van 2 uur en een oefendag. Door in deze periode zelf dagelijks te oefenen wordt een solide basis gelegd om de vaardigheden in het dagelijks leven te integreren.

Effecten

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat een mindfulnesstraining positief effect heeft op stressgerelateerde klachten – waaronder burnout -, (chronische) pijn, angstklachten en somberheid. Andere bewezen effecten zijn: toename van de mogelijkheid om tot ontspanning van lichaam en geest te komen; afname van piekeren en beter kunnen slapen; betere concentratie en geheugen; meer compassie en vriendelijkheid.

Plan nu een training!

Daarnaast kun je bij Mindfulness & Meer ook terecht voor mindfulness yoga. Hierbij beweeg je in aandacht vanuit zachtheid en vriendelijkheid. Zo ontvouwt zich een nieuw spectrum aan ervaringen die je zullen verrassen. Het lichaam en je geest kunnen zich ontspannen en je aandacht groeit en verdiept. Startdata volgt binnenkort.