Intro

Ben jij op zoek naar balans, innerlijke rust en heelheid? Wil je leven met meer vriendelijkheid en compassie? Loop je rond met vragen waar je maar geen antwoord op krijgt? Ik onderzoek met jou wat er nodig is om te groeien en te helen. Voel je verbonden, meer in contact met wat jij nodig hebt en leef meer vanuit je hart. Het is mijn passie jou te helpen om het weer te laten stromen in je leven. Wees welkom.

Lees meer

Training & begeleiding

Mindfulness & begeleiding

Waarom

Iedere volwassene (jong en oud) die beter voor zichzelf wil zorgen, meer rust en meer in balans wil zijn, vaardiger wil leren omgaan met stress, spanningen, chronische pijn, angstklachten en somberheid, is van harte welkom.

Opzet training

De mindfulnesstraining is een praktische training waarin je mindfulness vaardigheden ontwikkelt via verschillende vormen van meditatie. De trainingen omvat 8 bijeenkomsten van 2 uur en een oefendag. Door in deze periode zelf dagelijks te oefenen wordt een solide basis gelegd om de vaardigheden in het dagelijks leven te integreren.

Effecten

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat een mindfulness-training positief effect heeft op stress-gerelateerde klachten – waaronder burnout -, (chronische) pijn, angstklachten en somberheid. Andere bewezen effecten zijn: toename van de mogelijkheid om tot ontspanning van lichaam en geest te komen; afname van piekeren en beter kunnen slapen; betere concentratie en geheugen; meer compassie en vriendelijkheid.

Plan nu een training!

Begeleiding

Daarnaast kun je bij Mindfulness & Meer ook terecht voor begeleiding. Loop je vast in oude overlevingsmechanismen, verlies je geregeld de verbinding met jezelf? Dan kun je ook bij mij terecht. Dit kan in de vorm van losse consulten, maar je kunt ook een langer traject afspreken. Ik kan met je meekijken, naar je luisteren, je vragen stellen die je helpen verder te groeien – op zoek naar nieuwe betekenis en opening in je leven.

 

quote

Wanneer ik weer eens in de automatische piloot ben beland, kan ik wakker worden.

oud deelnemer

Praktische info

Praktische info

De mindfulnesstraining wordt in klein groepsverband gegeven (maximaal 5 deelnemers).  Individuele trajecten op verzoek. 

Kosten

De kosten voor de volledige training bedraagt €390,00 voor particulieren inclusief materiaal. De kosten voor een individueel traject bedragen €575,00. Voor bedrijven/werkgevers of studenten/ minima geldt een ander tarief.

Vergoeding zorgverzekeraars

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden (deels) een mindfulnesstraining. Meestal vraagt je verzekering naast de factuur van de training, een verwijsbrief van de huisarts.
Via deze link kom je op een overzichtspagina met informatie over de vergoeding van een mindfulnesstraining bij de verschillende zorgverzekeraars.

Trainingslokatie

De training wordt op een goed bereikbare en prettige praktijkruimte in Arnhem Noord aangeboden (Oremusplein 87). Er is hier voldoende mogelijkheid tot parkeren. Trollybus lijn 3 -Burgers Zoo- stopt bij halte Oremusplein.

Startdatum 8-weekse Mindfulnesstraining 

Na de zomer plan ik weer een training – start 19 september – donderdagochtend van 10.00-12.00 uur.

Je kunt je nu aanmelden! Kosten voor deze training zijn €390,00 inclusief materiaal.

 

Vragen?

Oefenuurtje

Oefenuurtje / Dagretraite

Voor iedereen die de 8-weekse mindfulnesstraining/compassietraining (bij mij of elders) gevolgd heeft en verbinding wil blijven houden met de geleerde vaardigheden, bied ik op de laatste donderdag van de maand het oefenuurtje aan. Mediteren in een groep wordt als zeer ondersteunend en motiverend ervaren.

Plan meteen!

 

Data oefenuurtje

Donderderdag 23 mei 11.00 uur

Kosten oefenuurtje/stilteochtend € 10,00 à contante betaling.

Wie?

esther

Wie?

Esther is gecertificeerd Mindfulness-trainer, categorie 1, aangesloten bij de VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen). Zij heeft de twee-jarige post-academische opleiding tot mindfulnesstrainer voltooid bij het Radboud Medisch Centrum voor mindfulness.  Daarnaast heeft zij twee jaar lang zich verdiept in systemisch werken en familie-opstellingen. Esther was jarenlang werkzaam als universitair docent (Gezondheidszorgpsychologie) aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkt nu als zorgcoördinator bij SO/VSO de Lans te Brummen. Het trainerschap combineert zij met haar werk en drie kinderen.

Wat betekent Mindfulness voor Esther?

In mijn leven heeft mindfulness een centrale plek. Het heeft me meer rust en balans gebracht in een hectisch leven, een leven waarin ik zoveel verschillende rollen heb (moeder, partner, docent, vriendin, mantelzorger etc.). Het stelt me in staat om in alle drukte van alledag de stilte in mezelf mee te nemen, en het leven te nemen zoals het komt. “Het is heel bijzonder om mensen de kracht van mindfulness te laten ervaren en zien hoe er meer mildheid, rust, ontspanning en acceptatie ontstaat”

Wat kenmerkt de aanpak van Esther?

Ik probeer veel nadruk te leggen aan hoe je mindfulness in het dagelijks leven kunt integreren – de mensen leren ook de eenvoud van mindfulness te laten ervaren. Ik leg zoveel mogelijk accenten op geduld, mildheid en zachtheid. Verder houd ik er van om de training met lichtheid en humor te geven. Door er bewust voor te kiezen om met kleine groepen te werken, lukt het mij om veel persoonlijke aandacht te schenken aan de deelnemers. Mindfulness is niet zweverig; het gaat over mens zijn.

“Mindfulness komt in momenten. Zo nu en dan even contact maken met het hier en nu en werpt al een ander een ander licht op je dag……..als je staat bijvoorbeeld……..bij de lift, in de rij bij de kassa, wachtend op de trein bijvoorbeeld. Voel hoe je staat, je voeten, het contact van je voeten met de grond. Ga met je aandacht omhoog langs je enkels, je benen, je rug. Voel je hele lichaam, hoe het hier staat. Waar ben je met je gedachten?”

Contact

Contactformulier


  Contactgegevens

  Esther Albers 
  Mindfulnesstrainingen

  +31 (0)6 44 87 69 78

  esther.albers@telfort.nl

  Trainingslocatie
  Oremusplein 87
  6815 DV Arnhem

  logo’s

  vmbn-logo

  [1] Fotografie door: Marcel Scholing